Mutaatiojalostusta ja muuta - Mutation breeding and more

Mutaatiojalostusta ja muuta - Mutation breeding and more

ViestiKirjoittaja SP84 » 11.03.2016 03:32

Monet viljelyskasvilajikkeet ovat mutaatiojalostettuja tai muilla luonnottomilla tavoilla jalostettuja. Mutaatiojalostuksessa kasvien siemeniä säteilytetään tai myrkytetään mutaatioiden aikaansaamisiksi suurissa määrin ja etsitään yksilöitä, joissa olisi sattumalta tapahtunut (ainakin) halutunlaisia mutaatioita.

Näitä jalostusmenetelmiä on harrastettu laajamittaisesti ja jo noin sadan vuoden ajan. Suuri osa nykyisistä viljelyskasveista on jalostettu edellä mainituin menetelmin. Edes luomutuotannossa ei ole säädöksiä, kuin uudemman geenitekniikan osalta, joten myös luomutuotteet voivat sisältää mutaatiojalostettujen lajikkeiden ainesosia. Miksi tämä asia ei ole paremmin yleisessä tiedossa? Tämän foorumin linkit-osiossa on linkki Maatiainen -yhdistyksen sivuille, jonka tarkoituksena on säilyttää alkuperäislajikkeita.


Many cultivated plant varieties are breeded through mutation breeding and other unnatural breeding "techniques". In mutation breeding seeds of the plants are radiated or poisoned largely in hope to find individual plants with (at least) wanted mutations.

These kind of methods are used widely and already for about one hundred years. Large amount of current crops are breeded abovesaid. There's no decrees, even in organic production for others than newer genetic engineering. So, even certified organic products may consist ingredients from mutagenic plant varieties. Why do not people know about this generally?
SP84
 
Viestit: 30
Liittynyt: 12.02.2015 20:48

Paluu Luonnontuotteet - Natural Products

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron